Kristina Ernsell om Personlig träning och kostråd sommaren 2014

Kristina Ernsell

Varför du uppsökte mig?
Under hela min uppväxt har träning varit en stor del av mitt liv, men efter en tuff tid med nedåtgående motivation till både träning och bra kost behövde jag hjälp att bryta dåliga mönster. Jag visste vart jag ville men behövde en knuff i rätt riktning. Genom min sambo hittade jag Alexandras hemsida och gillade hennes koncept. Hennes egen resa blev också en inspiration, där jag fick känslan av att Alexandra lyssnar och tar hänsyn till olika personers förutsättningar och mål. Något som sedan bekräftades med bravur. Efter vårt första möte gick jag med en bra känsla i magen hem och kände mig väldigt glad över mitt beslut.

Hur du upplevt träning med mig?
Träningen med Alexandra saknar jag ord för att helt beskriva. För mig har Alexandras genomgångar, stöd och pepp varit ovärderligt. Hennes självklara framtoning har hjälpt mig se förbi mina egna tvivel, och lockat fram en vilja att hela tiden ge lite till. Jag har uppskattat att kunna fråga och varje gång få genomtänkta och kloka svar, har hela tiden känt fullt förtroende och trygghet, där träningen har varit upplagd för att jag ska kunna nå mina mål. Varje träningspass har genomförts med kvalitet och med fokus på teknik där jag har lämnat gymmet helt slut men med ett stort leende på läpparna, så som det ska kännas enligt mig!

Hur du upplevt kostschemat?
Kosten har alltid varit min Akilleshäl, jag gillar både mat och sötsaker. Jag uppskattade Alexandras inledande tydlighet med att det kommer vara tufft ibland och att jag kommer att få kämpa med karaktären vissa dagar. Det kostschema jag fick tilldelat var väl balanserat och passade mig bra. Vissa inslag var nya och även om vissa smaker krävde en vaneperiod är det kostinslag jag aldrig vill ta bort idag. Det är en häftig känsla när man känner hur bra kroppen mår av vissa livsmedel. Det som förvånade mig mest var hur ”enkelt” det var att följa schemat, jag har inte varit sötsugen eller låg på energi på veckor där även sömnen har förbättras. Det är tydligt att Alexandra planerar kosten noggrant där var sak har en given uppgift att fylla.

Vilka förväntningar som uppfylldes?
När jag kontaktade Alexandra hade jag som önskan att tajta till kroppen och att bli pigg igen. Jag hade som förväntning att får en kickstart i rätt riktning och hur jag ska tänka kring upplägg av både träning och kost. Nu är jag inte helt i mål ännu men jag kan redan nu säga att mina förväntningar kommer att bli uppfyllda med råge. Jag känner mig stark, glad, tillfreds, stolt, allt! Jag ser fram emot att ta min träning vidare och se vilken utveckling jag kan nå framöver. När det gäller kosten känner jag mig trygg i grundtanken och längtar efter att experimentera med råvaror, färger och smaker. Alexandra har hjälpt mig att hitta en grund som fungerar för mig och som jag mår otroligt bra av.

Vad det har tillfört din träning som du inte haft tidigare?
Att hela tiden ge lite till, mycket sitter i huvudet. Jag trodde att jag kämpade bra tidigare, men efter några pass med Alexandra insåg jag snart att jag kan bita ihop mer. Den insikten kommer hjälpa mig att ta min träning till nya nivåer. Att hitta kontakten med rätt muskler och att utföra övningar med korrekt teknik är något vi har jobbat mycket med under tiden tillsammans och hur mycket små vinklar kan göra. Den kunskap och medvetenhet kring träning jag har fått genom tiden med Alexandra har gett mig självförtroende och glädje att ta träning vidare på egen hand. Jag kan helhjärtat rekommendera Alexandra och jag kommer i framtiden inte tveka att kontakta henne om jag behöver mer inspiration.