Maria Kastrinaki om personlig träning vinter/vår 2013

Marias kollage“Jag kontaktade Alexandra i början av året då jag plötsligt bestämde mig för att försöka se om jag kunde uppfylla en gammal hemlig dröm, nämligen att bli…kroppsbyggare. Låter det galet? Det var det också, med tanke på förutsättningarna. Jag hade inte satt min fot på ett gym på tolv år och hade heller inte lyckats träna regelbundet sedan dess. Min “träning” bestod under dessa år av tafatta försök att gå ut och jogga lite samt göra armhävningar och sit-ups. I bästa fall brukade jag lyckas med detta tre-fyra veckor, sedan kunde det gå flera månader innan jag gjorde ett nytt försök att rycka upp mig. Alla dessa misslyckanden gjorde att jag utvecklade ett starkt motstånd mot allt vad fysisk aktivitet innebär. Med detta i bagaget kändes det nästan lite overkligt att sitta på konsultation med Alexandra och diskutera upplägg och målsättningar. Jag visste att det skulle bli tufft och att jag skulle behöva hjälp med precis allt. Jag kände på en gång att Alexandra var rätt person för “uppdraget”. Hon verkade tro mer på mig än vad jag själv gjorde och tog mig på allvar. När hon sammanfattade något jag sagt med orden “du vill alltså skapa ett behov av träning i ditt liv” var det nästan så att jag tänkte “haha, good luck”.

Den första tiden träffades vi fyra gånger i veckan. Alexandra var mycket noggrann och vi fokuserade otroligt mycket på teknik och framför allt hållning och andning, något som visat sig vara oumbärligt. Utöver programmet vi följde visade hon mig ett stort antal övningar som jag kunde variera mellan. Alexandra kanske såg att jag någonstans i mig hade viljan och drev på hårt. Hon har själv gjort samma resa och vet vad som krävs. Hon gjorde tidigt klart för mig att jag minsann inte skulle komma in i nåt “motionärslunk”. Så här i efterhand är detta nog det jag uppskattar mest; jag behövde någon som var tuff mot mig för att jag skulle lyckas ta mig ur den onda cirkeln av inaktivitet. Trots att det ibland kändes tufft hade jag hela tiden förtroende för henne eftersom hon samtidigt var lyhörd och omtänksam. Jag kände mig trygg med henne – hon visste vad hon gjorde. Något som jag blev mycket imponerad av är att hon vet precis hur hon ska pusha en till sitt yttersta; hon kan verkligen se när man är slut på riktigt och när man orkar några reps till eller en tyngre vikt. Detta gör att det aldrig blir obehagligt och att man hela tiden känner sig trygg i hennes “händer”.

Jag känner att jag fått en otroligt bra utbildning av Alexandra, anpassad just för min målsättning att bygga muskler. Jag vet exakt vad jag ska tänka på. Jag vet vad jag ska göra och hur. Vårt nötande av teknik har gjort att jag direkt kan se och känna när jag gör något fel och justera det. Alla principer och tips vi gått igenom har lett till att jag själv kritiskt kan granska information och övningar och pröva mig fram till sätt som passar mig. Idag har jag gymmat i sju månader, fyra gånger i veckan de fyra första och sedan fem pass/vecka. Jag kan inte tänka mig att missa en träning. Det känns som att inget får komma emellan mig och gymmet. Jag ligger och visualiserar pass innan jag ska somna och jag längtar till gymmet när jag har vilodag. Detta smått overkliga känns som den största vinsten, att jag “skapat ett behov av träning i mitt liv”. Det här hade aldrig hänt utan Alexandras hjälp. Hon har gett mig de allra bästa förutsättningarna för denna resa och det bästa av allt är att detta bara är början!”