Linnea Westins fantastiska 10 veckors-förvandling

Festdrickande, godis och chips varje helg

linnea2Jag var den tjejen med massa bortförklaringar om varför jag inte kunde gå ner i vikt. Min livsstil bestod av att vara festa nästan varje helg, för mycket onyttig mat och massa godis var och varannan dag. Kunde köpa ett halvt kilo godis på en onsdag bara för att jag var lite sugen. Sen åt jag tills skålen var slut, så har jag alltid varit. Har aldrig kunnat ha något hemma utan att äta upp det. På helgen var de nästan ett krav att ha godis och chips på bordet.

Omöjligt att bli av med fett på rumpa och lår

Linnea 10 veckor 1000px logoMitt mål var att gå ner 10kg och få bort mina stora lår och rumpa. Har försökt att gå ner i vikt flera gånger men aldrig lyckats bra dels har jag plågat mig själv med att äta så lite som möjligt och tränat mycket så jag inte haft någon energi kvar alls och dels att jag inte riktigt har varit beredd att gå hela vägen med kost och träning. Har haft det som mål länge att gå ner runt rumpa och lår eftersom det är där mitt fett har samlats. Jag har lyckats gått ner på överkroppen medan låren hängt kvar hela tiden. Var till och med övertygad att de inte gick att få bort dem, tänkte lite att alla kan utom jag. På vintern 2012 började jag fundera på en förändring, jag var inte nöjd med mig själv. Mitt nyårslöfte blev att sätta mig själv först, börja ta hand om mig och göra de jag tycker om.

Inspirerad att ta först steget till ny livsstil

Att jag tog steget till att vilja göra något åt min livsstil var tack vare en för och efterbild på en tjej på facebook, då tänkte jag kunde hon kan jag eftersom hon hade en liknande livsstil som jag hade. För jag trodde inte att jag kunde ändra på hur jag levde, vad skulle min familj och vänner säga men hon hade lyckats och då förstod jag att jag behövde ta hjälp av någon som var kunnig. För på internet fanns det 100 olika sätt att gå ner i vikt plus att alla man fråga hade olika idéer. Jag hade då bestämt mig att jag skulle göra ett riktigt försök till och tog steget och leta efter en PT. Jag hade två krav det var att de skulle vara en tjej och att hon skulle ha erfarenhet av styrketräning och kost. Hittade Deltas hemsida och där var Alexandra och jag fastnade direkt för henne. Med hennes livserfarenhet och att hon själv hade gjort en resa kändes det helt rätt! Tog genast kontakt med henne och fick svar blev överlycklig, jag ville komma igång på en gång så vi träffades faktiskt samma dag.

PT-pass, morgonpromenader och hur man löser prioriteringen.

Syftet med träningen var att gå ner i vikt men inte att tappa muskelmassa. Tränade med Alexandra 3 gånger i veckan, hon satte mig även på morgon promenader 6 dagar i veckan. Lättare sagt än gjort då jag börjar 06:30 varje morgon, tänkte att de var omöjligt att gå innan jobbet men löste det med att gå till jobbet. Hoppade av tåget någon station tidigare eller åkte till jobbet tidigare med bilen och gick ett varv där. I början var det väldigt jobbigt men det gick mycket bättre än vad jag trodde och nu tycker jag att det är riktigt skönt att gå på morgonen. Körde cardio efter varje gympass förutom när vi körde ben, det blev crosstrainern för mig då jag har lätt att få ont i benhinnorna och knäna. Ibörjan stod jag en halvtimme men ökade sedan och stod en timme på den. Efter ett tag tyckte jag att de var så roligt att gymma att jag började göra de själv, tog lätta vikter och tänkte bara på tekniken.

Kosten – äta mer än någonsin! Resultat direkt!

Kosten var uppbyggd så att jag låg på underskott eftersom jag ville gå ner i vikt, det som var den största överraskningen var att jag skulle äta väldigt mycket mat. För när jag har bantat har jag näst intill svält mig själ för att gå ner medan Alexandra kom med ett schema där jag skulle äta så jag inte var hungrig och 6 gånger per dag. Jag trodde jag skulle gå upp i vikt men jag gjorde som hon sa även om jag var skeptisk från början. Jag skulle också dricka 2-3liter vatten om dagen, trodde hon var galen. Jag som drack på sin höjd en liter om dagen inklusive te på dagen. Men gjorde som hon sa och det blev till att springa på toaletten stup i kvarten men även de gick över. Det bästa som kom ut över det var att jag förut hade konstant huvudvärk men nu har jag aldrig de längre. Under resans gång hade jag tänkt att vi skulle vara tvungna att göra justering av schemat för att jag skulle komma till en platå då jag inte skulle gå ner mer. Började fundera på att man skulle äta färre kalorier eller att man skulle gå in på någon annan diet som periodisk fasta eller LCHF. Men varje måndag när vi gjorde vägningen visade det att dieten fungerade, kilona bara rann av mig.

Stöttning, pepp, omtanke och engagemang

Varje gång jag har känt mig nere eller har varit trött efter jobbet så har Alexandra varit där och stöttat så att jag varje gång jag lämnat gymmet har jag haft mer energi och känt mig glad. Hon brukar se på mig till och med när jag har varit på dåligt humör när jag varit och kört själv på gymmet. Då har hon kommit fram och peppat mig, känns verkligen som hon bryr sig om en och vill ens bästa. Under träningen har hon alltid varit där och petat på mig för att jag inte ska tappa tekniken och varje gång jag känt att jag inte orkar har hon peppat mig till att klara de sista repsen. Hon är tuff och vet exakt hur hon kan köra slut på en och de gör hon med en glimt i ögat. Jag drogs med i hennes engagemang i träning och det syns att hon brinner för det hon gör.

Jag är evigt tacksam för allt Alexandra har lärt mig inom kost och träning. Hon har hjälpt mig att förändra min livsstil och jag njuter varje dag, det här är det bästa jag har gjort. Har satt upp nya mål och jag är mer taggad än någonsin att fortsätta min resa som bara har börjat. Hade aldrig klarat det här utan dig, du är bäst!

/Linnea