Kostrådgivning

Jag är inte en personlig tränare du ska skryta över

Från den dagen jag januari 2011 avslutade mitt jobb på Strängbetong som VD-sekreterare har jag en vision om vad jag ville göra i mitt liv.

Jag ville ge inspiration till förändringar för människor vars liv inte längre kändes tillfredsställande. På samma sätt som jag hade kommit till insikt om att det gick att förändra mitt liv, trots vad världen ville tro om mig, men främst vad de trodde om sig själva och vad som var möjligt för dem.

Historiskt om mig

och mitt liv så har jag nog alltid varit en trygghetskramande person som trivs med att lönen kommer varje 25e i månaden, alltid ha lite extra buffert ekonomiskt och gärna kalkylera familjens utgifter minst ett år i förväg.  Dessa egenskaper bland andra gjorde mig till en utmärkt sekreterare med kontroll och struktur i mitt yrkeutövanden och ordnat hemmaförhållande.

livet i betong

Grafisk betong om livets cykler från Strängbetong.

Innerst inne kände jag ändå att jag ville något mer med livet. Äventyr, utmaningar och ha variationer i livet. Men jag kom mig inte för att ta mig ur min bekvämlighetszon utan stannade slentrian kvar och hoppades på mirakel  – såvida inget tvingade mig vidare, vilket det gjorde.
Livet händer, ibland i något kaosartat och påtvingat. Utkastad i tomma intet och utan fotfäste och tvivlade på att det någonsin skulle bli bra igen.

Men ur askan reste sig nya möjligheter, mer erfarenheter och förbättrad livssituation. Och framför allt reste sig styrkan samt lärdomen om att jag var kapabel att ta mig ur alla svårigheter och göra dem till mina framgångar. Läs hela inlägget

Bryt sockerberoendet och förhindra sötsuget.

Tips för att bryta sockerberoendet och hindra sötsuget.

Cheescake1

Om du dagligen har högt sockerintag får du troligen än mer sug på socker. Det kan i princip kallas för beroende. Blodsockernivåer pikar efter en sockerkonsumtion, för att sedan falla, vilket i sin tur resulterar i ett sug på mer socker  efter ett par timmar. Vissa människor äter socker som svar på stress eller depression  och tar till kakor och godis för att uppnå känslomässigt välbefinnandet och därmed må bättre.  Ät balanserad, hälsosam mat för att kontrollera blodsockret är av vikt när man försöker förhindra suget. Läs hela inlägget

Marias egna berättelse

Uppväxttiden som ”knubbis”

Jag har alltid haft väldigt lätt att lägga på mig, att jag dessutom älskar mat speciellt bröd, pasta och snabbmat typ hamburgare har inte gjort saken bättre.

Har även förmågan att alltid äta för mycket…

Som barn var jag en liten knubbis och det fick man även höra hela skoltiden. Tjockis och knubbis var ord som man vande sig vid att höra. Kan inte påstå att självförtroendet varit på topp direkt.

Läs hela inlägget

Linnea Westins fantastiska 10 veckors-förvandling

Linnea W

Festdrickande, godis och chips varje helg

linnea2Jag var den tjejen med massa bortförklaringar om varför jag inte kunde gå ner i vikt. Min livsstil bestod av att vara festa nästan varje helg, för mycket onyttig mat och massa godis var och varannan dag. Kunde köpa ett halvt kilo godis på en onsdag bara för att jag var lite sugen. Sen åt jag tills skålen var slut, så har jag alltid varit. Har aldrig kunnat ha något hemma utan att äta upp det. På helgen var de nästan ett krav att ha godis och chips på bordet.

Läs hela inlägget